Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Gombaleves krumpligombóccal recept

Gombaleves krumpligombóccal recept

A Gombaleves krumpligombóccal hozzávalói:
50 dkg gomba
2 sárgarépa
1 petrezselyemgyökér
1 vöröshagyma
1 nagy csokor petrezselyemzöld
1 teáskanál pirospaprika

őrölt bors
olaj
A krumpligombóchoz:
50 dkg krumpli
5 evőkanál liszt
1 tojás

reszelt szerecsendió


A Gombaleves krumpligombóccal elkészítési módja:
A krumplit meghámozzuk, kockákra vágjuk és sós vízben puhára főzzük. Leöntjük a főzővizét, melegen áttörjük. Belekeverünk egy kávéskanál sót, néhány csipet reszelt szerecsendiót, aztán félretesszük hűlni. Egy evőkanál fölhevített olajon 2-3 percig kevergetjük a megtisztított és karikákra vágott répaféléket és a földarabolt gombát. Megsózzuk, megszórjuk néhány csipet őrölt borssal és a pirospaprikával, aztán felöntjük 1, 5 liter vízzel. Beledobunk egy vöröshagymát, beletesszük a petrezselyemzöld háromnegyed részét csokorba kötve, és addig főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak. Elővesszük a közben kihűlt áttört krumplit. Belekeverjük a lisztet, tojást és néhány szál petrezselyemzöldet apróra vágva. A levesből kivesszük a vöröshagymát és a petrezselyemcsokrot. Ezután a krumpliból beolajozott kézzel diónyi gombócokat formázunk vagy két kanál segítségével galuskákat szaggatunk a gyöngyözve forró levesbe. Amikor a gombócok feljöttek a leves tetejére, az étel elkészült. Tálalásnál megszórhatjuk némi apróra vágott petrezselyemzölddel. A gombócok főzésénél ajánlatos először csak 1-2 gombócot szaggatni a levesbe, hogy lássuk, nem főnek-e szét. Ha esetleg szétfőnének, a krumplihoz keverjünk még némi lisztet. Tálalásnál adhatunk a leveshez tányéronként 1-1 kanál tejfölt.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A gombaleves krumpligombóccal elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook