Tarhonyaleves recept
A Tarhonyaleves hozzávalói:15 dkg tarhonya
fél fej vöröshagyma
3 szem burgonya
1 paradicsom
1 paprika
5 dkg füstölt szalonna
pirospaprika
só
vegeta
1 cs petrezselyemzöld.
A Tarhonyaleves elkészítési módja:
A szalonnát kockára vágjuk és kisütjük.A zsiradékba megdinszteljük a reszelt vöröshagymát majd beletesszük a tarhonyát és világosbarnára pirítjuk.Megszórjuk pirospaprikával és felengedjük a vízzel.Hozzáadjuk a kockára vágott burgonyát paradicsomot és a paprikát.Ízesítjük a sóval és a vegetával.Addig főzzük míg a burgi megpuhul.A kész levest apróra vágott petrezselyem zölddel meghintjük.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: ronka, 2014. febr. 16. 23:23
A tarhonyaleves elkészítési módja és hozzávalói.