Hortobágyi pásztorhús recept
A Hortobágyi pásztorhús hozzávalói:3 kg borjúhús,
0.5 kg füstölt szalonna,
3-4 fej vöröshagyma,
3 gerezd fokhagyma,
2 db erős zöldpaprika,
3 db paradicsom,
15 dkg pirospaprikapor (édes),
1 csipet köménymag (fűszer) (egész),
1 kávéskanál feketebors (őrölt),
1 kg burgonya,
30 dkg tarhonya,
só,
3 db babérlevél (egész).
A Hortobágyi pásztorhús elkészítési módja:
Vágd apróra a szalonnát. Tedd a szalonnát a bográcsba és lassú tűznél süsd zsírjára. Vágd kockákra a vöröshagymát és süsd a szalonnán aranysárgára. Aprítsd fel a fokhagymát, karikázd fel a zöldpaprikát, vágd cikkekre a paradicsomot. Add a hagymához a zöldségeket és a fokhagymát. Vágd a húst 1,5x1,5 cm-es kockákra. Add a húst a hagymás zöldségekhez. Lassú tűzön puhítsd. Főzd félpuhára a tarhonyát egy másik edényben. Vágd a burgonyát karikákra. Add a majdnem puha húshoz a tarhonyát és a burgonyát. Főzd össze.
Forrón tálald, kínálj mellé friss házikenyeret.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: CILUSKA, 2008. máj. 15. 15:28
A hortobágyi pásztorhús elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.