Pusztapecsenye borjúhússal recept
60 perc
A Pusztapecsenye borjúhússal hozzávalói:
50 dkg borjúhús
20 dkg füstölt szalonna
4 gerezd fokhagyma
1 fakanál sertészsír (vagy 2 evőkanál napraforgó olaj)
1 nagy fej vöröshagyma
20 dkg sajt
Ízlés szerint: köménymag
só
őrölt fekete bors
csemege pirospaprika.
A Pusztapecsenye borjúhússal elkészítési módja:
Elkészítésekor egy nagyobb serpenyőbe felmelegítjük a zsiradékot majd a felkarikázott vöröshagymát belerakjuk és kbpár perc alatt perc alatt üvegesre pároljuk. A fokhagymát összezúzzuk, kis csészében kevés olvasztott zsiradékkal (vagy olajjal) elkeverjük. A serpenyőt lehúzzuk a tűzről. A megmosott és felszeletelt húst megtűzdeljük füstölt szalonna csíkokkal és a dinsztelt hagymára rakjuk. A húsok tetejét vékonyan bekenjük az elkészített fokhagymakrémmel, majd az egészet fűszerezzük ízlés szerint. A serpenyőt visszatesszük a tűzre és közepes tűzön készre sütjük. Ha sütőben készítjük az ételt, akkor a reszelt sajttal és köménymaggal megszórjuk és sütőbe visszatoljuk és a szeletekre ráolvasztjuk. Idény szerinti salátával és hideg sörrel kínáljuk.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2018. máj. 14. 19:02
A pusztapecsenye borjúhússal elkészítési módja és hozzávalói.