Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Pusztapecsenye borjúhússal recept

Pusztapecsenye borjúhússal recept

Elkészítési idő 60 perc

A Pusztapecsenye borjúhússal hozzávalói:
50 dkg borjúhús
20 dkg füstölt szalonna
4 gerezd fokhagyma
1 fakanál sertészsír (vagy 2 evőkanál napraforgó olaj)
1 nagy fej vöröshagyma
20 dkg sajt
Ízlés szerint: köménymag

őrölt fekete bors
csemege pirospaprika.


A Pusztapecsenye borjúhússal elkészítési módja:
Elkészítésekor egy nagyobb serpenyőbe felmelegítjük a zsiradékot majd a felkarikázott vöröshagymát belerakjuk és kbpár perc alatt perc alatt üvegesre pároljuk. A fokhagymát összezúzzuk, kis csészében kevés olvasztott zsiradékkal (vagy olajjal) elkeverjük. A serpenyőt lehúzzuk a tűzről. A megmosott és felszeletelt húst megtűzdeljük füstölt szalonna csíkokkal és a dinsztelt hagymára rakjuk. A húsok tetejét vékonyan bekenjük az elkészített fokhagymakrémmel, majd az egészet fűszerezzük ízlés szerint. A serpenyőt visszatesszük a tűzre és közepes tűzön készre sütjük. Ha sütőben készítjük az ételt, akkor a reszelt sajttal és köménymaggal megszórjuk és sütőbe visszatoljuk és a szeletekre ráolvasztjuk. Idény szerinti salátával és hideg sörrel kínáljuk.


Kategória: Húsételek receptjei


A pusztapecsenye borjúhússal elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook