Borjúsült római tálban recept
120 perc
A Borjúsült római tálban hozzávalói:
80 dkg borjúhús
10 dkg füstölt szalonna
3 gerezd fokhagyma
3 dl húsleves
2 dl fehérbor
2 dl tejföl
1 fej vöröshagyma
pirospaprika
só
A Borjúsült római tálban elkészítési módja:
A borjúhúst alaposan dörzsöld be sóval, pici pirospaprikával és áttört fokhagymával. Tedd egy edénybe, zárd le, és éjszakára tedd a hűtőbe. A szalonnát csíkozd fel, és a vízbe áztatott római edényt béleld ki vele. A karikára vágott vöröshagymát rétegezd rá, és fektesd rá a hűtőből kivett húst. Öntsd rá a húslevest - kockából is jó - és a fehérbort. Fedd le, és tedd be a sütőbe. Amikor a hús puha, öntsd rá a tejfölt, és még kis időre tedd vissza, hogy alaposan összeérjenek az ízek. Az utolsó negyed órában fedő nélkül sütjük, hogy a hús teteje szépen megpiruljon.
Burgonyapürével, friss salátával kínáljuk.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Ancsa 37, 2013. márc. 25. 22:41
A borjúsült római tálban elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.