Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Erdélyi tárkonyos tokány recept

Erdélyi tárkonyos tokány recept

Az Erdélyi tárkonyos tokány hozzávalói:
60 dkg lapocka
2 fej vöröshagyma
1 paradicsom
1 paprika
3 kanál olaj
1 kanál tárkony
1 mokkáskanál borsikafű
bors só


Az Erdélyi tárkonyos tokány elkészítési módja:
A húst vékony laskákra metélem.A paradicsomot lehéjazom,felszeletelem.A paprikát kicsumázom,felszeletelem vékony szeletekre.(Télen esetleg lecsó is jó hozzá.)A hagymát felkarikázom. A hagymát az olajon üvegesre fonnyasztom,és a húst hirtelen átpirítom rajta.Sózom,borsozom,hozzáteszem a paradicsomot,paprikát,majd 2 dl vizet aláöntve lefödve párolom.Ha elfövi a vizet pótolom.A tárkonnyal és a borsikafűvel csak akkor hintem meg,ha zsírjára sült.

Túrós nokedli a hozzáillő köret,ami úgy készül,hogy a hagyományos nokedli lisztjének a felét túróra cserélem.Ha kész tejfölös zsírra kell szedni.


Kategória: Húsételek receptjei


Az erdélyi tárkonyos tokány elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook