Erdélyi tárkonyos tokány recept
Az Erdélyi tárkonyos tokány hozzávalói:60 dkg lapocka
2 fej vöröshagyma
1 paradicsom
1 paprika
3 kanál olaj
1 kanál tárkony
1 mokkáskanál borsikafű
bors só
Az Erdélyi tárkonyos tokány elkészítési módja:
A húst vékony laskákra metélem.A paradicsomot lehéjazom,felszeletelem.A paprikát kicsumázom,felszeletelem vékony szeletekre.(Télen esetleg lecsó is jó hozzá.)A hagymát felkarikázom. A hagymát az olajon üvegesre fonnyasztom,és a húst hirtelen átpirítom rajta.Sózom,borsozom,hozzáteszem a paradicsomot,paprikát,majd 2 dl vizet aláöntve lefödve párolom.Ha elfövi a vizet pótolom.A tárkonnyal és a borsikafűvel csak akkor hintem meg,ha zsírjára sült.
Túrós nokedli a hozzáillő köret,ami úgy készül,hogy a hagyományos nokedli lisztjének a felét túróra cserélem.Ha kész tejfölös zsírra kell szedni.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: 4b83fcfd3d, 2013. márc. 24. 15:21
Az erdélyi tárkonyos tokány elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.