Pirított csirke recept
A Pirított csirke hozzávalói:2 kisebb csirke
2 kanál liszt
2 kanál zsír
5 dkg vaj
só
petrezselyemzöld
A Pirított csirke elkészítési módja:
A csirkedarabokat besózzuk,és lisztbe mártva forró zsírban pirosra sütjük.Zsírjából leöntünk,egy kevés vizet öntünk alá,és fedő alatt puhára pároljuk.A húsdarabokat kiszedjük,a lébe belekeverjük a vajat,felfőzzük és a csirkedarabokat visszatesszük bele.Tetejét megszórjuk apróra vágott petrezselyemzölddel. Pirított krumplival tálaljuk.
Jótanács:a vajat semmiképpen ne helyettesítse senki olajjal,mert vajjal lesz igazán finom,jellegzetes ízét az adja!
Gyári csirkéből kevésbé jó,ha lehet falusi,tanyasi csirkét kell használni hozzá,és jó,ha vegyes hús van benne,nemcsak comb és mell.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: 4b83fcfd3d, 2012. aug. 18. 11:45
A pirított csirke elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.