Krakkói kacsa recept
A Krakkói kacsa hozzávalói:1 db kb. 1,5 kg-os kacsa
5 dl húsleves
2 dl tejföl
1 teáskanál liszt
0,5 dl olaj
10 dkg gomba
A Krakkói kacsa elkészítési módja:
A kacsát megtisztítjuk és egy tepsiben kevés olajon pirítjuk 5 percig, közben megforgatjuk, majd felöntjük a húslevessel, (ha szükséges sózzuk) és lefedve puhára pároljuk. Ha megpuhult, erős lángon még egy fél órát sütjük, hogy a bőre finom ropogós legyen. Ezután a tepsiből kivesszük, megvárjuk, míg kihűl, majd 6 felé vágjuk. Elkészítjük hozzá a gombamártást: ehhez a sült kacsa levét behabarjuk a tejföllel és a liszttel, beletesszük a felszeletelt gombát és készre pároljuk. Tálra terítjük a köretet, - ami lehet kása, vagy párolt rizs - erre tesszük a kacsát. A gombamártást külön tálkában kínáljuk.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: mese, 2013. márc. 24. 08:32
A krakkói kacsa elkészítési módja és hozzávalói.