Kókuszos-mandulás vasárnapi süti recept
60 perc
A Kókuszos-mandulás vasárnapi süti hozzávalói:
A tésztához:
6 tojásfehérje
20 dkg cukor
10 dkg liszt
1,5 cs. sütőpor
10 dkg kókuszreszelék
A krémhez:
6 tojás sárgája
2 csomag vaníliás pudingpor
4 dl tej
25 dkg cukor
25 dkg vaj
5 dkg kókuszreszelék
5 dkg mandula
A Kókuszos-mandulás vasárnapi süti elkészítési módja:
A krémhez a tojássárgákat a pudingporral, a cukorral és 1 dl tejjel simára keverjük. A kókuszreszelékkel együtt, a többi forrásban lévő tejhez öntjük csomómentesre keverjük és sűrűre főzzük. Hűlni hagyjuk. A tésztához a fehérjéket csipet sóval kemény habbá verjük, majd apránként hozzádolgozzuk a cukrot. Mikor kellőképpen kemény és fényes, a liszttel elkevert kókuszreszeléket beleforgatjuk. Közepes tepsiben 170 fokon kb. 25 perc alatt megsütjük. Hagyjuk kihűlni, és 2 lapra vágjuk. A kihűlt pudingos krémet habosra keverjük, és apránként hozzádolgozzuk a szobahőmérsékletű vajat. A krémet kettéosztva megkenjük a lapokat, végül a tetejét a durvára vágott pirított mandulával megszórjuk. Ha hideg, tetszés szerinti formára felszeleteljük.
Nagyon finom, könnyű, kicsit a Raffaello-ra hajazó süti. :)
A mandulát zsiradék nélküli, közepesen forró serpenyőben gyakran kevergetve aranybarnára pirítjuk. Így ropogós lesz és nagyon finom.
Ha a tészta teteje sütés közben elkezdene idő előtt barnulni, újságpapírral letakarva süssük tovább-így rendesen átsül és nem ég meg a teteje.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Ancsa 37, 2013. márc. 24. 13:12
A kókuszos-mandulás vasárnapi süti elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.