Raffaello-kocka recept
A Raffaello-kocka hozzávalói:A fehér tésztához:
5 tojásfehérje
15dkg cukor
15dkg kókuszreszelék
2 evőkanál rétesliszt
fél csomag sütőpor
fél citrom leve
A barna tésztához:
5 tojásfehérje
15dkg cukor
15dkg darált mogyoró
3 evőkanál kakaó
2 evőkanál rétesliszt
fél csomag sütőpor
A krémhez:
10 tojássárgája
20dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 csomag vaníliás pudingpor
3-3,5dl tej
25dkg margarin
A díszítéshez:
csokoládéreszelék
A Raffaello-kocka elkészítési módja:
Először a fehér tésztát készítjük el. Ehhez a tojásfehérjét kemény habbá verjük, a vége felé beleszórjuk a cukrot is. A kókuszreszeléket a liszttel és a sütőporral összeforgatjuk, óvatosan a cukros habba forgatjuk, a citrom levét belefacsarjuk. Egy nagy tepsit sütőpapírral kibélelünk, a masszát egyenletesen belesimítjuk. 165 fokon 15 percig sütjük. A barna tésztához a tojásfehérjét kemény habbá verjük, a vége felé beleszórjuk a cukrot is. A mogyorót a kakaóval, a liszttel és a sütőporral összeforgatjuk, és óvatosan belekeverjük a habba. 165 fokon 15 percig sütjük. A tojássárgáját a cukorral jól kikeverjük. Először a pudingport, azután a tejet adjuk hozzá, majd folytonos keverés mellett sűrű krémmé főzzük. Hűlni hagyjuk, végül a margarint apránként beledolgozzuk. A krém nagyobb részét a kókuszos tésztára kenjük. Erre kerül a barna tészta, amelyet a maradék krémmel megkenünk. A tetejét csokoládéreszelékkel hintjük meg.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Missygirl.e, 2008. szept. 8. 20:23
A raffaello-kocka elkészítési módja és hozzávalói.