Elefántkönnycsepp recept
Az Elefántkönnycsepp hozzávalói:6 tojás
12dkg cukor
12dkg liszt
2 evőkanál kakaó
A krémhez:
1 csomag vanília puding
3dl tej
20dkg margarin
20dkg porcukor
2 evőkanál kakaó
2 banán
A mázhoz:
1 tábla tortabevonó
2 evőkanál olaj
Az Elefántkönnycsepp elkészítési módja:
A tojásfehérjékből kemény habot verünk a cukor folyamatos hozzáadásával, majd hozzákeverjük a tojások sárgáját és lazán a lisztet, valamint a kakaót. A tepsit kibéleljük sütőpapírral, és újnyi vastagon ráterítjük a tésztát, majd mérsékelten meleg sütőben megsütjük. Ezután kevés liszttel megszórjuk, megfordítjuk, és a papírt lehúzzuk róla. Közben a tejjel és a pudingporral sűrű krémet főzünk. A margarint a porcukorral és a kakaóval habosra keverjük, majd hozzáadjuk az elkészült pudingot. Ezzel a krémmel megkenjük a piskótát, hosszában két egyenes banánt teszünk egymás után a krém közepére, majd óvatosan feltekerjük. A tortabevonót gőz fölött felolvasztjuk, belekeverjük az olajat, és a piskótát befedjük vele. Díszítésként esetleg megszórhatjuk kókuszreszelékkel vagy színes tortadarával.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Missygirl.e, 2008. aug. 29. 20:29
Az elefántkönnycsepp elkészítési módja és hozzávalói.