Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Elefántkönnycsepp recept

Elefántkönnycsepp recept

Az Elefántkönnycsepp hozzávalói:
6 tojás
12dkg cukor
12dkg liszt
2 evőkanál kakaó
A krémhez:
1 csomag vanília puding
3dl tej
20dkg margarin
20dkg porcukor
2 evőkanál kakaó
2 banán
A mázhoz:
1 tábla tortabevonó
2 evőkanál olaj


Az Elefántkönnycsepp elkészítési módja:
A tojásfehérjékből kemény habot verünk a cukor folyamatos hozzáadásával, majd hozzákeverjük a tojások sárgáját és lazán a lisztet, valamint a kakaót. A tepsit kibéleljük sütőpapírral, és újnyi vastagon ráterítjük a tésztát, majd mérsékelten meleg sütőben megsütjük. Ezután kevés liszttel megszórjuk, megfordítjuk, és a papírt lehúzzuk róla. Közben a tejjel és a pudingporral sűrű krémet főzünk. A margarint a porcukorral és a kakaóval habosra keverjük, majd hozzáadjuk az elkészült pudingot. Ezzel a krémmel megkenjük a piskótát, hosszában két egyenes banánt teszünk egymás után a krém közepére, majd óvatosan feltekerjük. A tortabevonót gőz fölött felolvasztjuk, belekeverjük az olajat, és a piskótát befedjük vele. Díszítésként esetleg megszórhatjuk kókuszreszelékkel vagy színes tortadarával.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


Az elefántkönnycsepp elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook