Szögedi tarhonyáskrumpli recept
A Szögedi tarhonyáskrumpli hozzávalói:1 kg burgonya
2 zöldpaprika lehet erős is
2 paradicsom
2 vöröshagyma
25 dkg kolozsvári szalona
4 pár virsli v debreceni
evőkanál füszerpaprika
só bors
25 dkg tarhonya
3 girizd fokhagyma
A Szögedi tarhonyáskrumpli elkészítési módja:
A szalonnát csikokra vágjuk és pirosra megsütjük kivesszük és félre tesszük, ebbe tesszük a vöröshagymát félkarikára vágva meg dinszteljük,rá dobjuk a tarhonyát kicsit piritjuk, most a füszerpaprikát, de azonnal felöntjük kb 1 liter vízzel, ebbe azonnal a krumlit zöldpaprikát, paradicsomot fokhagymát aprópra vágva,sót,borsot és lefedjük, amikor forrni kezd legkisebb lángra vesszük csak éppen szuszogjon puhára pároljuk félig majd belehelyezzük a virslit készre főzzük Forrón tálaljuk,a megpiritott szalonát rászorjuk.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: gevi1931, 2008. aug. 2. 14:04
A szögedi tarhonyáskrumpli elkészítési módja és hozzávalói.