Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Szögedi tarhonyáskrumpli recept

Szögedi tarhonyáskrumpli recept

A Szögedi tarhonyáskrumpli hozzávalói:
1 kg burgonya
2 zöldpaprika lehet erős is
2 paradicsom
2 vöröshagyma
25 dkg kolozsvári szalona
4 pár virsli v debreceni
evőkanál füszerpaprika
só bors
25 dkg tarhonya
3 girizd fokhagyma


A Szögedi tarhonyáskrumpli elkészítési módja:
A szalonnát csikokra vágjuk és pirosra megsütjük kivesszük és félre tesszük, ebbe tesszük a vöröshagymát félkarikára vágva meg dinszteljük,rá dobjuk a tarhonyát kicsit piritjuk, most a füszerpaprikát, de azonnal felöntjük kb 1 liter vízzel, ebbe azonnal a krumlit zöldpaprikát, paradicsomot fokhagymát aprópra vágva,sót,borsot és lefedjük, amikor forrni kezd legkisebb lángra vesszük csak éppen szuszogjon puhára pároljuk félig majd belehelyezzük a virslit készre főzzük Forrón tálaljuk,a megpiritott szalonát rászorjuk.


Kategória: Egytálételek receptjei


A szögedi tarhonyáskrumpli elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook