Ősszibarack leves hidegen recept
Az Ősszibarack leves hidegen hozzávalói:50 dkg őszibarack
3 dl. tej
15 dkg cukor
fél mokkáskanál öröltfahéj
3 dl édes fehérbor
annyi víz, hogy másfél lit. legyen
Hab a tetejére:
2 tojás fehérje
8 dkg cukor
5 dkg darabos dió, vagy szeletelt mandula piritva
Az Ősszibarack leves hidegen elkészítési módja:
Egy öszibarackot kockára vágunk és félre tesszük. Az barackot tejjel cukorral turmixoljuk, majd hozzáadjuk a bort a fahéjat és a vizet jól meg kavarjuk.beletesszük a darabos barackot is. Majd a tojás fehérjéből keményhabot verünk a cukorral és forró vizben kifőzzük mint a madártejnél szoktuk. Meg szükáljuk darabos dióval vagy mandulával.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: gevi1931, 2008. aug. 2. 10:05
Az Ősszibarack leves hidegen elkészítési módja és hozzávalói.