Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Ősszibarack leves hidegen recept

Ősszibarack leves hidegen recept

Az Ősszibarack leves hidegen hozzávalói:
50 dkg őszibarack
3 dl. tej
15 dkg cukor
fél mokkáskanál öröltfahéj
3 dl édes fehérbor
annyi víz, hogy másfél lit. legyen
Hab a tetejére:
2 tojás fehérje
8 dkg cukor
5 dkg darabos dió, vagy szeletelt mandula piritva


Az Ősszibarack leves hidegen elkészítési módja:
Egy öszibarackot kockára vágunk és félre tesszük. Az barackot tejjel cukorral turmixoljuk, majd hozzáadjuk a bort a fahéjat és a vizet jól meg kavarjuk.beletesszük a darabos barackot is. Majd a tojás fehérjéből keményhabot verünk a cukorral és forró vizben kifőzzük mint a madártejnél szoktuk. Meg szükáljuk darabos dióval vagy mandulával.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


Az Ősszibarack leves hidegen elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook