Rakott csusztatott palacsinta recept
A Rakott csusztatott palacsinta hozzávalói:12 dkg vaj vagy margarin,
12 dkg cokor,
6 db tojás
3o dkg liszt
1/2 lit. tej
Töltelék:
2o dkg darált dió
15 dkg pikáns lekvár
2o dkg cukor
vaniliáscukor
citromhéj
Öntet.
2 evőkanál kakaó
fél dl viz
1o dkg cukor
A Rakott csusztatott palacsinta elkészítési módja:
A vajat habosra keverjük a cukorral és a tojásárgájával, lassankint a lisztet, és a tejet a tojásfehérjét jó kemény habbá verjük, és ovatossan hozzá keverjük. Elkészitjük a diót cukorral citromhéjat és vaniliával összekeverjük . El kezdjük sütni a palacsintákat, de csak az egyik felét nem kell meg fordittani. Egy tálra rakjuk és azonnal meg kenjük lekvárral és diót szorunk rá mind addig ismételjük mig van anyagunk. Csóki öntetet készitünk a cukrot, vizet és a kakaót jól felfőzzük és a kész palacsintára öntjük. Ugy szeleteljük mint a tortát
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: gevi1931, 2008. júl. 29. 10:46
A rakott csusztatott palacsinta elkészítési módja és hozzávalói.