Diós vajaskifli recept
80 perc
5075 kcal
50 dkg liszt
10 dkg margarin
3 dkg élesztő
2 dl tej
1 evőkanál cukor
1 cs vaníliáscukor
2 evőkanál rum
1 csipet só
1 evőkanál reszelt citromhéj
10 dkg olvasztott vaj
15 dkg darált dió
8 dkg cukor
1 teáskanál fahéj
A Diós vajaskifli elkészítési módja:
Kevés lisztből, élesztőből, cukorból és a szobahőmérsékletű tejből kovászt készítünk. Rövid ideig kelni hagyjuk. Hozzáadjuk a többi lisztet, margarint, vaníliáscukrot, rumot, csipet sót és a citromhéjat. Addig gyúrjuk a tésztát, amíg hólyagos nem lesz. Megint hagyjuk kelni. Kelés után, belisztezett gyúródeszkán, fél centiméteresre kinyújtjuk és 12 cm-es csíkokra vágjuk. Ezekből a csíkokból vágjuk ki a 8 cm-es háromszögeket és megkenjük az olvasztott vajjal. A diót összekeverjük a cukorral és a fahéjjal. A háromszögek vajas oldalát belemártjuk a cukros dióba. Feltekerjük a háromszögeket kifli formára úgy, hogy kifelé legyen a diós oldala. Kivajazott sütőlapra tesszük a kifliket és hagyjuk még egy kicsit kelni. 175 fokon 20 percig sütjük.
25 db lesz az adagból. Egy adag 203 kalóriát tartalmaz.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Kiss Ildikó, 2009. febr. 28. 10:26
A diós vajaskifli elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.