Anuszika@Angelika szelet recept
90 perc
Az Anuszika@Angelika szelet hozzávalói:
5 tojásból piskóta
2 dl tej
5 tojássárgája
3 evőkanál porcukor
1 vaníliacukor
1 evőkanál liszt
1 evőkanál kakaó
25 dkg margarin
3 evőkanál porcukor
5 tojásfehérje
20 gkg porcukor
10 dkg tortabevonó
5 dkg margarin
5 dkg porcukor
1 evőkanál kakaó
2 evőkanál olaj
Az Anuszika@Angelika szelet elkészítési módja:
5 tojásból piskótát készítünk. Kivajazott tepsiben sütjük és ha kész bennehagyjuk. Ki kell hűlnie. Elkészítjük a kakaós krémet. A hozzávalókat gőz fölött összefőzzük és kevergetés mellett kihűtjük, ezt öntjük a piskóta tetejére. A tojásfehérjét a porcukorral gőz fölött kemény habbá verjük és ezt öntjük a kakaós krémre. A csokimázhoz valókat gőz fölött kevergetés mellett felolvasztjuk és ezt öntjük a sütink tetejére. Hűtőben hűtjük 1 órát és kockákra vágva kínáljuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Kiss Ildikó, 2009. febr. 24. 13:13
Az anuszika@angelika szelet elkészítési módja és hozzávalói.