Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Mandulás almagombóc recept

Mandulás almagombóc recept

Elkészítési idő 35 perc

Kalória 2880 kcal

A Mandulás almagombóc hozzávalói:
50 dkg alma apró kockára vágva
5 dkg darált mandula
1 evőkanál reszelt citromhéj
2 tojássárgája
1 tojás
10 dkg cukor
csipet só
5 dkg olvasztott margarin
25 dkg liszt
2 evőkanál zsemlemorzsa

1 csésze zsemlemorzsa
4 evőkanál cukor
1 evőkanál porcukor


A Mandulás almagombóc elkészítési módja:
A gombóchoz valókat összegyúrjuk és 3 cm átmérőjű gombócokat csinálunk belőle vizes kézzel. Kifőzzük öket forrásban lévő vízben 15 percig. Lecsöpögtetjük és a megpirított cukros zsemlemorzsában megforgatjuk. Porcukorral megszórjuk. Készíthetünk hozzá málnalekvárból öntetet. A lekvárt almalével és citromlével simára keverjük.

4 személy részére.
Egy adag 720 kalóriát tartalmaz.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A mandulás almagombóc elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook