Mandulás almagombóc recept
35 perc
2880 kcal
50 dkg alma apró kockára vágva
5 dkg darált mandula
1 evőkanál reszelt citromhéj
2 tojássárgája
1 tojás
10 dkg cukor
csipet só
5 dkg olvasztott margarin
25 dkg liszt
2 evőkanál zsemlemorzsa
1 csésze zsemlemorzsa
4 evőkanál cukor
1 evőkanál porcukor
A Mandulás almagombóc elkészítési módja:
A gombóchoz valókat összegyúrjuk és 3 cm átmérőjű gombócokat csinálunk belőle vizes kézzel. Kifőzzük öket forrásban lévő vízben 15 percig. Lecsöpögtetjük és a megpirított cukros zsemlemorzsában megforgatjuk. Porcukorral megszórjuk. Készíthetünk hozzá málnalekvárból öntetet. A lekvárt almalével és citromlével simára keverjük.
4 személy részére.
Egy adag 720 kalóriát tartalmaz.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Kiss Ildikó, 2009. febr. 22. 10:37
A mandulás almagombóc elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.