Karfiol hústakaró alatt recept



1 fej karfiol
35 dkg darálthús
2 tojás
2 evőkanál só
1 fej vöröshagyma megreszelve
1/4 teáskanál fehérbors
2 evőkanál vaj
1 csipet szerecsendió
A Karfiol hústakaró alatt elkészítési módja:
Kifőzzük a karfiolt sós vízben. Mikor negfőtt a torzsáját óvatosan kivágjuk. A vagdalthúst összekeverjük a tojással, hagymával és 1,25 dl vízzel gyúrjuk simára. Majd sóval, borssal és a szerecsendióval ízesítsük. Vajazzuk ki a jénai tálat, tegyük bele az egész karfiolt, a hússal borítsuk be. Sütőben 200 fokon 50 percig süssük. Sütés közben lehet vajjal kenegetni.
4 személy részére.
Egy adag 330 kalóriát tartalmaz.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Kiss Ildikó, 2009. febr. 15. 19:58
A karfiol hústakaró alatt elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.