Karfiolos pulykatokány recept
30 perc
Szénhidrátszegény
A Karfiolos pulykatokány hozzávalói:
70 dkg pulykacombfilé
1 kisebb fej karfiol
1 csokor petrezselyem
1,5 dl tejföl
1 evőkanál mustár
fél dl olívaolaj
1 nagy fej vöröshagyma
só, őrölt bors
petrezselyem
A Karfiolos pulykatokány elkészítési módja:
A forró olívaolajban pirítsuk meg az apróra vágott hagymát, majd szórjuk bele a csíkokra darabolt húst, és fehéredésig süssük. Sóval, borssal, mustárral fűszerezzük, öntsünk alá két deci vizet, és fedővel letakarva, háromnegyedig pároljuk meg a húst. Ha túl kevés a szaftja, pótoljuk vízzel. A karfiolt szedjük kisebb rózsákra, és adjuk a raguhoz. Szórjuk meg petrezselyemmel, és közepes tűzön, fedő nélkül pároljuk készre. Mielőtt levesszük a tűzről, a kevés forró szafttal elkevert tejfölt öntsük a tokányhoz.
tálaljuk tarhonyával vagy rízzsel
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: ördög, 2007. nov. 28. 09:08
A karfiolos pulykatokány elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.