Csokoládés likőrös hengerek recept
A Csokoládés likőrös hengerek hozzávalói:Díszítés
1 tasak ét tortabevonó
Krém
60 ml csokoládélikőr
100 g nagyon lágy Rama
200 g olvasztott tejcsokoládé
50 g olvasztott étcsokoládé
Piskótatészta
3 tojássárgája (közepes méretű)
1 tasak Vanillincukor
30 g porcukor
1 evőkanál víz
3 tojásfehérje (közepes méretű)
60 g liszt
30 g cukor
Máz
2 tasak tej tortabevonó
A Csokoládés likőrös hengerek elkészítési módja:
A tojássárgáját a porcukorral, a vanillincukorral és a vízzel krémesre keverjük. A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, és óvatosan a sárgához adjuk. Beleszitáljuk a lisztet, és jól elkeverjük. A masszát egyenletesen egy sütőpapírral kibélelt tepsibe (30x35 cm) öntjük. A tepsit a sütő közepébe toljuk, és a piskótát megsütjük. A piskótát azonnal egy cukorral beszórt lapra borítjuk, a sütőpapírt hideg vízzel megkenjük, és óvatosan lehúzzuk. A tésztát egy nedves ruhával letakarjuk és hagyjuk kihűlni. A krémhez a hozzávalókat egy keverőtálba tesszük és konyhai robotgéppel habosra keverjük. Ezután a krémet egy nyomózsákba töltjük, és harmadát a hosszabbik oldal szélére nyomjuk, majd a piskótalapot annyira feltekerjük, hogy körbefogja a krémet. Az így kapott hengert levágjuk a piskóta többi részéről, majd szorosan papírba csomagoljuk. Ezt a folyamatot még kétszer megismételjük. Mindhárom hengert 3 órára hideg helyre tesszük. A hengereket feldaraboljuk. Ehhez a kést minden vágás előtt forró vízbe mártjuk és megtöröljük. A darabokat fél órára ismét hideg helyre tesszük. A tej tortabevonót a tasakon található utasítás szerint megolvasztjuk, és egy tálkába öntjük. Villa segítségével a darabokat a mázba mártjuk. Ezután felolvasztjuk az ét tortabevonót is és feldíszítjük vele a hengereket.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: hpkati, 2011. szept. 24. 07:06
A csokoládés likőrös hengerek elkészítési módja és hozzávalói.