Diókrémes szelet recept
A Diókrémes szelet hozzávalói:Tészta
4 db tojás
25 dkg porcukor
8 ek víz
1 cs. vaníliás cukor
18 dkg liszt
fél cs. sütőpor
10 dkg darált dió
só
sütőpapír a tepsibe
Krém
10 dkg margarin
20 dkg porcukor
5 dkg darált dió
3 dl tej
3 ek búzadara
1 cs. vaníliás cukor
1 tábla tortabevonó csoki
3 ek olaj
A Diókrémes szelet elkészítési módja:
A tojásokat szétválasztom, és a fehérjéket egy csipet sóval berakom a hűtőbe. A sárgákat a porcukorral, a vízzel, és a vaníliás cukorral habosra keverem. A liszthez keverem a sütőport, és az egészet beleszitálom a sárgába, belekeverem a diót is. A sütőt 170 fokra kezdem el felmelegíteni. Egy tepsibe, (kb. 20×32 cm) sütőpapírt terítek. A fehérjéket kemény habbá verem, és egy lapáttal a lisztes masszához keverem óvatosan, hogy a hab ne törjön össze. A tepsibe öntöm a masszát, és úgy 35-40 perc alatt megsütöm. Közben a tejben csomómentesen elkeverem a búzadarát, és sűrű tejbegrízt főzök belőle. A puha margarinhoz keverem a porcukrot, és a darált diót. A már kihűlt grízt is hozzáöntöm, és csomómentesre keverem. A kisült piskótát, - ha már kihűlt - kiborítom a tepsiből, és lehúzom az aljáról a sütőpapírt. Visszateszem a tepsibe, keresztben két lappá vágom, és megtöltöm a krémmel. A tetejére gőz fölött megolvasztom a tortabevonó csokit, hozzáadom az olajat, majd a tészta tetejére simítom.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: hpkati, 2011. szept. 8. 14:50
A diókrémes szelet elkészítési módja és hozzávalói.