Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Bögrés barackos (keverős) recept

Bögrés barackos (keverős) recept

A Bögrés barackos (keverős) hozzávalói:
1 csésze natúr joghurt, vagy tejföl
1 csésze cukor
1 csésze olaj
2 tojás
2 csésze liszt
1-2 csomag vaníliás cukor
fél csomag sütőpor
1 kg megtisztított barack, vagy 2 nagy doboz barackbefőtt


A Bögrés barackos (keverős) elkészítési módja:
A joghurtot, vagy tejfölt összekeverjük a cukorral, a tojásokkal és az olajjal. A lisztet összeszitáljuk a sütőporral. A száraz alapanyagokat belekeverjük a nedvesekbe. Nem szabad túl sokáig keverni, mert akkor a sütemény nem lesz omlós, puha. A barackokat megtisztítjuk, kimagozzuk és szűrőn lecsepegtetjük. Sütőpapírral kibélelünk egy kerek sütőformát. Az alján elterítjük a tészta egyharmadát és sűrűn kirakjuk felezett barackokkal. Befedjük a tészta maradékával. Aztán a tetejét is körberakjuk barackkal. Előmelegített sütőben 180 fokon megsütjük.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A bögrés barackos (keverős) elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook