Bögrés barackos (keverős) recept

1 csésze natúr joghurt, vagy tejföl
1 csésze cukor
1 csésze olaj
2 tojás
2 csésze liszt
1-2 csomag vaníliás cukor
fél csomag sütőpor
1 kg megtisztított barack, vagy 2 nagy doboz barackbefőtt
A Bögrés barackos (keverős) elkészítési módja:
A joghurtot, vagy tejfölt összekeverjük a cukorral, a tojásokkal és az olajjal. A lisztet összeszitáljuk a sütőporral. A száraz alapanyagokat belekeverjük a nedvesekbe. Nem szabad túl sokáig keverni, mert akkor a sütemény nem lesz omlós, puha. A barackokat megtisztítjuk, kimagozzuk és szűrőn lecsepegtetjük. Sütőpapírral kibélelünk egy kerek sütőformát. Az alján elterítjük a tészta egyharmadát és sűrűn kirakjuk felezett barackokkal. Befedjük a tészta maradékával. Aztán a tetejét is körberakjuk barackkal. Előmelegített sütőben 180 fokon megsütjük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: hpkati, 2011. júl. 3. 21:14
A bögrés barackos (keverős) elkészítési módja és hozzávalói.