Barackos rácsos recept
A Barackos rácsos hozzávalói:30 dkg liszt
10-20 dkg cukor ízlés szerint
15 dkg Rama
1 csomag sütőpor
1 tojás
pici tej
80 dkg barack
őrölt szegfűszeg
A Barackos rácsos elkészítési módja:
A lisztet, a margarint, a 10 dkg cukrot, a sütőport és a tojást összemorzsoljuk. Ezután hozzáadunk annyi tejet, hogy összeálljon. Két részre osztjuk, az egyik felét vékonyra nyújtjuk lisztezett gyúródeszkán. Lisztezett és margarinnal kikent tepsibe, vagy tortaformába rakjuk. A barackot pürésítjük, ha nem elég édes, cukorral édesíthetjük. Belekeverjük ízlés szerint az őrölt szegfűszeget. Az így kapott pürét a tésztán eloszlatjuk. A tészta másik feléből vékony kígyókat gurigázunk és rácsszerűen elrendezzük a tetején. Ezután az előmelegített sütőbe tesszük és szép aranybarnára sütjük. Porcukorral tálalhatjuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: hpkati, 2011. jún. 21. 15:01
A barackos rácsos elkészítési módja és hozzávalói.