Barackos koch recept
A Barackos koch hozzávalói:5 db őszibarack, vagy egy doboz konzerv
1,5 dl tej
0.3 cl rum
20 dkg babpiskóta
Tésztához
3 db tojás
3 ek porcukor
3 ek liszt
1 tk sütőpor
A Barackos koch elkészítési módja:
Ramával kikenünk egy nagyobb jénai tálat, aminek az aljában elfér az összes babapiskóta. A rumot a tejjel egy tálkába töltjük, majd a piskótákat belemártjuk és sorban lerakjuk a jénai aljára. Közben a tojásokat a porcukorral fehéredésig keverjük, kb 15 perc, majd a liszttel elkevert sütőport rászitáljuk. Óvatosan összeforgatjuk. A piskóták tetejére helyezzük a felszeletelt barackot, majd rátöltjük az előbbi masszát. Előmelegített sütőben 220 fokon 20 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizhetjük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: hpkati, 2011. jún. 11. 17:42
A barackos koch elkészítési módja és hozzávalói.