Barackos batyu pudinggal recept
A Barackos batyu pudinggal hozzávalói:12,5 dkg túró
3 ek tej
3 ek olaj
1 tojássárgája
8 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
20 dkg finomliszt
1/2 csomag sütőpor
csipet só
1 csomag vaníliás puding (főzős)
3 ek cukor
4 dl tej
1 tojássárgája
őszi, vagy sárgabarack
A Barackos batyu pudinggal elkészítési módja:
A túrót, a tejet, az olajat, a porcukrot, a vaníliás cukrot, a tojássárgát és a csipet sót összekeverem. A lisztet és a sütőport is összekeverem, majd apránként hozzádolgozom a túrós keverékhez. Mindig csak annyi lisztet gyúrok hozzá amennyit felvett a massza. Végül gyúrótáblán jó alaposan összegyúrom, majd fóliába csomagolva 2 órát pihentetem. A pudingot sűrűre főzöm, majd hideg vízbe állítva kihűtöm. A tésztát jó alaposan belisztezett deszkán kinyújtottam kb.5 mm vastagságúra és 12 kockára osztottam. Mindegyik kocka közepébe 1ek pudingot kanalazok, majd a sarkait összefogom és összeragasztom. Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatom őket, olajjal lekenem a tetejüket és 20 percig állni hagyom. Közvetlen sütés előtt mindegyik tetejét lekenem még tojássárgával, megszórom kristálycukorral és a tetejükre egy-egy fél barackot teszek. Előmelegített sütőben, alacsony fokozaton, 25-30 percig sütöm.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: hpkati, 2011. máj. 17. 17:01
A barackos batyu pudinggal elkészítési módja és hozzávalói.