Bácskai krémes 1. recept
A Bácskai krémes 1. hozzávalói:Krém
20 dkg margarin
1 csomag vaníliás cukor
1 csomag vaníliás pudingpor
3 evőkanál cukor
2,5 dl tej
18 dkg porcukor
Tészta
kevés tejföl
fél csomag sütőpor
1 egész tojás
3 csapott evőkanál cukor
6 dkg margarin
20 dkg liszt
A Bácskai krémes 1. elkészítési módja:
A tésztához valókat összegyúrjuk annyi tejföllel, hogy könnyen nyújtható legyen. 3 részre vágjuk, és egyenként sütjük rövid ideig, közepes tepsi hátulján. A krémhez a pudingot megfőzzük. A porcukrot a margarinnal jól kikeverjük, beletesszük a kihűlt pudingot, és jól kihabosítjuk. Megkenjük a lapokat, s a tetejére olvasztott tortabevonót rakunk, amibe belekevertük az olajat.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: hpkati, 2011. máj. 4. 20:38
A bácskai krémes 1. elkészítési módja és hozzávalói.