Ananászos-túrótorta recept
Az Ananászos-túrótorta hozzávalói:1 csomag citromízű gyümölcskocsonya
1 doboz ananász konzerv
3 teáskanál zselatin
10 dkg margarin
6 evőkanál cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 csomag túró
4 dl tej
Az Ananászos-túrótorta elkészítési módja:
Csatos tortasütőben 2 tojásból piskótát sütünk. A túrót 1 dl tejjel, 1 cs. vaníliás cukorral összeturmixoljuk. 10 dkg margarinnal 6 evőkanál cukorral habosra keverjük. Az elkészített túrót a margarinnal és még 1 dl tejjel óvatosan összekeverjük. 2 dl meleg tejben feloldjuk a 3 teáskanál zselatint, mikor langyos lesz az elkészített túróhoz keverjük. A tortasütőbe helyezzük a piskótát, ráöntjük a kész túrót, megrakjuk a lecsepegtetett ananásszal, a tetejére a leírás szerint elkészített gyümölcskocsonya kerül. Hűtőbe tesszük, másnap fogyasztható!
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: hpkati, 2011. máj. 1. 13:10
Az ananászos-túrótorta elkészítési módja és hozzávalói.