Fehérvári sütemény recept
30 perc
A Fehérvári sütemény hozzávalói:
2 egész tojás
25 dkg kristálycukor
20 dkg margarin
2 csomag vaníliás pudingpor
2 evőkanál kakaó
1 csomag mazsola (10 dkg)
1 csomag ostyalap (10 dkg)
1 csomag szeletelt mandula
10 dkg pirított dió
A Fehérvári sütemény elkészítési módja:
Egy lábasban a tojásokat és a cukrot elkeverjük. Hozzákeverjük a margarint. Kis lángon, felolvadásig keverjük. Hozzátesszük a pudingport, a kakaót és a mazsolát. Jól összekeverjük és levesszük a tűzről.Hozzáadjuk a diót és a mandulát. Beletördeljük az ostyát. Elkeverjük benne. Egy őzgerinc formát folpackkal kibélelünk és beleöntjük a masszát. Lenyomkodjuk. Egy napig hűtőben érleljük.
Nagyon finom.De nem olcsó.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: 988c5dc163, 2011. ápr. 30. 23:36
A fehérvári sütemény elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.