Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Málnás kosár (12 darab) recept

Málnás kosár (12 darab) recept

A Málnás kosár (12 darab) hozzávalói:
A tésztához:

25 dkg liszt,
10 dkg porcukor,
6 dkg őrölt mandula,
10 dkg vaj,
1 tojássárgája

a töltelékhez:

25 dkg málna,
másfél deci tej,
1 teáskanál étkezési keményítő,
2 evőkanál cukor,
2 tojássárgája,
4 cl tojáslikőr,
1 dl tejszín,
1 vaníliarúd


A Málnás kosár (12 darab) elkészítési módja:
A tészta hozzávalóiból jól nyújtható tésztát gyúrunk, és 1 órára hűtőszekrénybe tesszük. A málnát óvatosan, hogy a szemek ne sérüljenek, megmossuk, és leszárítjuk. A sütőt 180ºC-ra előmelegítjük. A tésztát vékonyra nyújtjuk, és kibéleljük vele a kivajazott kosárformákat, vagy papírformába tesszük. Előmelegített sütő középső rácsán 20 perc alatt aranysárgára sütjük. Az étkezési keményítőt összekeverjük a cukorral, és az előre felmelegített tejhez adjuk. Lassan felforraljuk, és a tűzről levéve belekeverjük a tojások sárgáját. A vanília rudat felhasítjuk, a belsejét kikaparjuk, és beletesszük a krémbe. Hozzáöntjük a tojáslikőrt, összekeverjük, majd félretesszük hűlni. A tejszínt a maradék cukorral kemény habbá verjük. A kihűlt kosárkákat megtöltjük a krémmel, ráhalmozzuk a málnaszemeket, és csillagcsővel tejszínhabot nyomunk a tetejükre.

Ha nincs megfelelő kerek formánk, tegyük a tölteléket kehelybe, virágsziromba, vagy amilyen formát találunk hozzá.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A málnás kosár (12 darab) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook