Krémsajtos eperkrém recept
A Krémsajtos eperkrém hozzávalói:20 dkg natúr sajtkrém,
20 dkg eper,
2,5 dl tejszín,
6 dkg porcukor
A Krémsajtos eperkrém elkészítési módja:
Az epret megmossuk, zöld levelét, szárát leszedjük, negyedekre vágjuk, néhány szemet félreteszünk a díszítéshez. A sajtkrémet habüstbe tesszük, beleöntjük a negyedelt epret, és habverő segítségével addig keverjük, amíg az eperszemek pépesre nem törnek. A tejszínt habbá verjük, beletesszük a cukrot, azzal is átforgatjuk, és a felét az epres sajttal összekeverjük. Talpas kelyhekbe adagoljuk, és a maradék tejszínhabot elosztjuk a tetején. Néhány szem eperrel körbedíszítjük, és hűtőszekrénybe tesszük. 1 óra elteltével már fogyasztható. Vendégeknek ostyával, piskótaszeletekkel, rolettivel kínálhatjuk. Keserűcsokoládét is reszelhetünk a tetejére, vagy kedvünk szerint meglocsolhatjuk egy kis narancslikőrrel, illetve másfajta gyümölcslikőrrel, amilyen éppen van otthon.
A natúr krémsajtot helyettesíthetjük mascarpone krémsajttal is. Mindkét variációval ellenállhatatlan finomság.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: access, 2011. ápr. 28. 06:40
A krémsajtos eperkrém elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.