Dinnyecharlotte recept
A Dinnyecharlotte hozzávalói:2 kisebb görögdinnye,
4 evőkanál frissen facsart citromlé,
3 tojásfehérje,
20 dkg cukor,
2 dl tejszín,
20 babapiskóta,
1 dl konyak,
10 szem mandula
A Dinnyecharlotte elkészítési módja:
Az egyik dinnyét félbevágjuk, belsejét kikaparjuk, húsát összeturmixoljuk, citromlevet csurgatunk rá. A tojásfehérjéket felverjük, folyamatosan adagolva hozzá a cukrot. A tejszínt is felverjük, és a tojáshabbal együtt felváltva adagoljuk a dinnyepüréhez. Az egészet tálba simítjuk, 3 órára mélyhűtőbe tesszük, és időnként habverővel felverjük, hogy csak félkeményre hűljön. Kis tálakat kibélelünk babapiskótával, megtöltjük a félig fagyott masszával, és visszatesszük a mélyhűtőbe. A másik dinnye húsát kockákra vágjuk, meglocsoljuk konyakkal, lefedjük, és hidegre tesszük. Tálalás előtt a kis tálakat egy pillanatra forró vízbe mártjuk, hogy könnyen tálra tudjuk borítani belőle a tartalmát. Körberakjuk konyakos dinnyekockával, és a tetejére durvára vágott, pirított mandulát szórunk.
Ha fokozni akarjuk az élvezetet, 2 gombóc vaníliafagylaltot is kínálhatunk hozzá.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: access, 2011. ápr. 26. 06:35
A dinnyecharlotte elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.