Ribizlivel töltött tortácskák recept
A Ribizlivel töltött tortácskák hozzávalói:25 dkg búzaliszt,
1 teáskanál sütőpor,
csipetnyi őrölt fahéj,
10 dkg vaj,
20 dkg folyékony méz,
1 tojás,
30 dkg piros ribizli,
5 dkg darált dió,
2 dl tejszín
A Ribizlivel töltött tortácskák elkészítési módja:
Az omlós tésztához a szitált lisztet összekeverjük a sütőporral, a fahéjjal, és összegyúrjuk a darabokra vágott vajjal, a 10 dkg mézzel és a tojással. Amikor jól összedolgoztuk, 20 percig félretesszük pihenni. A muffin-sütő formáit vajjal kikenjük, és a tésztát 12 egyforma darabra vágjuk. Kis cipókat formálunk, majd akkorára nyújtjuk, hogy a formákat ki tudjuk bélelni velük. A formákból kilógó tésztaszéleket levágjuk, és a tortácskákat 180º C-ra előmelegített sütőben 15 perc alatt aranysárgára sütjük. Amíg a tészta sül, a ribizlit megmossuk, villa segítségével leszemezzük. A darált diót a maradék mézzel simára keverjük, hozzáadjuk a ribizlit, pár szemet meghagyunk a díszítéshez. A tejszínt kemény habbá verjük, és háromnegyed részét hozzákeverjük a diós-mézes masszához. Amikor a tészta megsült, a formákat kiborítjuk a tepsiből, megvárjuk, amíg kihűlnek, majd megtöltjük a töltelékkel. Néhány ribizliszemmel, tejszínhabbal díszítjük.
Ezeket a tortácskákat nemcsak ribizlivel, hanem szezonális gyümölcsökkel is variálhatjuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: access, 2011. ápr. 24. 06:30
A ribizlivel töltött tortácskák elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.