Tahini (szezámpaszta) recept
A Tahini (szezámpaszta) hozzávalói:10 dkg hántolt szezámmag (lehet pörkölt is)
1 gerezd zúzott fokhagyma
1 csapott kávéskanál só
2-3 evőkanál olívaolaj
kb. 0,5 dl víz
frissen facsart citromlé ízlés szerint
A Tahini (szezámpaszta) elkészítési módja:
Kávédarálón megőröljük a szezámmagot, majd tálba öntve hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, az olívaolajat, a sót, a vizet, és botmixer segítségével krémes állagúra turmixoljuk. Citromlével ízesítjük.
Kategória: Szendvicsek, szendvicskrémek receptjei
A receptet beküldte: mese, 2012. márc. 25. 15:34
A tahini (szezámpaszta) elkészítési módja és hozzávalói.