Ananászos-répakocka recept

2 doboz ananász, összevágva
50 dkg répa
60 dkg liszt
1 sütőpor
2 teáskanál fahéj
csipet só
8 tojás
40 dkg cukor
5 dl olaj
15 dkg puha Rama
1 vaníliás cukor
20 dkg porcukor
30 dkg tejszínes, natúr krémsajt
Az Ananászos-répakocka elkészítési módja:
A lisztet a sütőporral, a fahéjjal, és a sóval elkeverem. A tojásokat a cukorral jól elkeverem, hozzáadom az olajat, majd krémesre keverem. A lisztes keveréket apránként az olajos tojásokhoz adom, és fokozatosan belekeverem. Rászórom a reszelt sárgarépát, az apró vágott és lecsöpögtetett ananász kockákat, (30 darabot elteszek a díszítéshez), majd a masszába keverem. A masszát egy nagyobb kikent, kiszórt tepsibe simítom és 170 fokon kb. 50 percig sütöm, kihűtöm. Közben elkészítem a krémet: a margarint, a vaníliás cukorral jól kikeverem, majd apránként a krémsajtot is belekeverem. Egyenletesen a kihűlt tészta tetejére kenem, és 30 egyforma darabra vágom.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: hpkati, 2011. ápr. 27. 20:47
Az ananászos-répakocka elkészítési módja és hozzávalói.