Almás-mézes recept
Az Almás-mézes hozzávalói:Töltelék
3 cs. vaníliás pudingpor
10 dkg cukor
1 kg alma darabolva
Tésztához
40 dkg liszt
1 kk. szódabikarbóna
5 dkg margarin
20 dkg porcukor
2 tojás
2 ek. méz
Máz
3 dkg margarin
3 ek. kakaó
15 dkg porcukor
3 kanál tej
Az Almás-mézes elkészítési módja:
A tésztához valókat a liszt kivételével gőz fölött összekeverjük. Ha elolvadt a margarin, 20 dkg lisztet belekeverünk, majd a többi lisztet már belegyúrjuk. 2 részre osztjuk, megsütjük. Amíg kihűl, az almát 7 dl vízzel megfőzzük kompótnak 3-4 ek. cukorral. Közben elkeverjük a 3 cs. vaníliás pudingport 3 dl vízzel és 10 dkg cukorral. Ezt a kompótba öntjük, és forrásig főzzük. Megvárjuk, míg valamennyire kihűl. A tészták közé töltjük, a tetejére csokimázat teszünk, a hozzávalók összemelegítésével. Néhány óra múlva szeletelhető.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: hpkati, 2011. ápr. 17. 20:58
Az almás-mézes elkészítési módja és hozzávalói.