Alma batyuban recept
Az Alma batyuban hozzávalói:1 dl rum
20 g cukor
1 tojás
30 g mazsola
100 g vegyes kandírozott gyümölcs
4 alma
200 g mélyhűtött leveles tészta
Az Alma batyuban elkészítési módja:
A mélyhűtött tésztát felengedjük, meglisztezett deszkán kinyújtjuk, és 4 nagyobb négyzetlapot vágunk belőle. A mazsolát és az apróra vágott kandírozott gyümölcsöt rumban megáztatjuk, (legalább 1 órára), az almákat megmossuk, szárazra töröljük, kivágjuk a magházukat. A mazsolát és a felaprózott gyümölcsöket jól lecsurgatjuk, hozzáadjuk a cukrot, elkeverjük, és ezzel a töltelékkel megtöltjük az almákat. Minden tésztalap közepére 1-1 almát teszünk, a szegélyeket kevés lekvárral megkenjük, batyuszerűen ráhajtogatjuk, összenyomkodjuk. Sütőlemezre helyezzük, megkenjük a felvert tojással, és előmelegített sütőben mérsékelt tűznél pirosra sütjük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: hpkati, 2011. ápr. 16. 13:43
Az alma batyuban elkészítési módja és hozzávalói.