Joghurtos eperkupola recept
A Joghurtos eperkupola hozzávalói:1 kg eper,
4 evőkanál zselatinpor,
20 dkg piskóta,
5 dl natúr joghurt,
10 dkg étcsokoládé,
2 dkg vaj,
4 csomag vaníliás cukor,
2 evőkanál főzőrum,
4 dl tejszín,
1 citrom kifacsart leve és lereszelt héja
A Joghurtos eperkupola elkészítési módja:
Az étcsokoládét vajban megolvasztjuk, és hozzákeverjük a darabokra tört piskótát. Egy formát sütőpapírral kibélelünk, és beleöntjük a piskótás masszát, a tetejét elegyengetjük, majd fél órára hűtőszekrénybe tesszük. A joghurtba belekeverjük a vaníliás cukrot, a főzőrumot, a citromlevet és a reszelt citromhéjat. A vízben feloldott zselatint előbb 4 kanál krémmel simára keverjük, majd hozzáadjuk a többi krémhez. Hűtőbe tesszük, majd amikor kezd megdermedni, beleforgatjuk az összevágott eperszemeket és a habbá vert tejszínt. Egy tálat kibélelünk fóliával, és beletöltjük a krémet. A tetejét beborítjuk a piskótás lappal. Hűtőszekrényben 3 órán át hagyjuk megdermedni. Kivesszük a hűtőből, kiborítjuk a formából, a tetejét eperszemekkel és reszelt csokoládéval díszítjük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: access, 2011. ápr. 16. 10:05
A joghurtos eperkupola elkészítési módja és hozzávalói.