Fiti féle krumplis pogácsa recept
A Fiti féle krumplis pogácsa hozzávalói:60 dkg. Főtt burgonya (tisztán mérve)
60 dkg. Liszt
10 dkg. Zsír
1,5 dl. Tej
2 dkg. Élesztő
2 db. Tojás
3 csapott teáskanál só
+ zsír a kenéshez
+ tojás a tetejére
A Fiti féle krumplis pogácsa elkészítési módja:
A langyos tejben elkeverjük az élesztőt, és ha az áttört burgonya meghűlt, a -kenéshez való zsír kivételével- fenti anyagokat összegyúrjuk, majd zsírral kenve a szokásos módon, 20 percenként hajtogatjuk 3 alkalommal. Kisodorjuk, tetejét felvert tojással lekenjük, utána kés hegyével berácsozzuk, kiszaggatjuk, oldalát kicsit megsodorjuk, hogy ne dőljön el!
Gázon:5-6 fokozaton, vagy
Villanyon:200-220 C°-on sütjük.
Ha valamit esetleg elírtam, kérem jelezzétek! Köszönöm!
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: 2104cc91e8, 2011. ápr. 17. 20:47
A fiti féle krumplis pogácsa elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.