Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Fiti féle krumplis pogácsa recept

Fiti féle krumplis pogácsa recept

A Fiti féle krumplis pogácsa hozzávalói:
60 dkg. Főtt burgonya (tisztán mérve)
60 dkg. Liszt
10 dkg. Zsír
1,5 dl. Tej
2 dkg. Élesztő
2 db. Tojás
3 csapott teáskanál só

+ zsír a kenéshez
+ tojás a tetejére


A Fiti féle krumplis pogácsa elkészítési módja:
A langyos tejben elkeverjük az élesztőt, és ha az áttört burgonya meghűlt, a -kenéshez való zsír kivételével- fenti anyagokat összegyúrjuk, majd zsírral kenve a szokásos módon, 20 percenként hajtogatjuk 3 alkalommal. Kisodorjuk, tetejét felvert tojással lekenjük, utána kés hegyével berácsozzuk, kiszaggatjuk, oldalát kicsit megsodorjuk, hogy ne dőljön el!

Gázon:5-6 fokozaton, vagy
Villanyon:200-220 C°-on sütjük.





Ha valamit esetleg elírtam, kérem jelezzétek! Köszönöm!


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A fiti féle krumplis pogácsa elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook