Csodapalacsinta recept
A Csodapalacsinta hozzávalói:20 db előzetesen kisütött palacsinta,
1 csg babapiskóta,
1 vaníliás, 1 csokis, 1 puncs puding por,
lefőzött fekete kávé,
tej,
rum,
kakaópor a palacsinta töltéséhez,
porcukor,
vaníliás cukor,
1 ü meggybefőtt,
egy kis őrölt fahéj.
A Csodapalacsinta elkészítési módja:
Egy kapcsos tortaformát kibélelünk zsírpapírral. A babapiskótát/kb14db/belemártogatjuk a kávé, tej, rum keverékébe/kb 3 dl együtt/ és szorosan a tortaforma aljába tesszük. Felfőzzük 4 dl tejjel, 2 ek.cukorral a vanília pudingot és forrón a babapiskótára öntjük és elsimítjuk rajta. A palacsintákat betöltjük cukrozott kakaóval, szorosan feltekerjük, 2 végét levágjuk és ezután a csigaalak következik a tortaforma alakját felvéve kívülről a torta közepe felé haladva a feltekert palacsintákat szorosan egymásután fektetve beborítjuk a vaníliapudingos felületet. Ezt a felületet csoki pudinggal fedjük be. Kirakjuk meggyel és a meggy levéből felfőzzük a puncspudingot és a meggyes réteg tetejére forrón ráöntjük, simítjuk. Kihűtjük, utána a hűtőbe tesszük megdermedni kb. 6 óra hosszra. Az idő lejárta után a kapcsos részt eltávolítjuk és az édesszájúak nagy örömére megvághatjuk
Isteni finom lehet, most kaptam és Én még nem sütöttem meg, de megosztom Veletek a receptet!!
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: 2104cc91e8, 2010. szept. 20. 22:19
A csodapalacsinta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.