Főoldal » Receptek » Saláták, öntetek receptjei » Tormamártás recept

Tormamártás recept

A Tormamártás hozzávalói:
2 evőkanál olaj,
1 pupos evőkanál liszt,
2-3 deci húsleves,
1,5 deci tejföl,
4-5 evőkanál ecetes-torma, (lehet frissből is, ha valakinek van olyan☺)
Só, Bors ízlés szerint,
Cukor, citromlé ízlés szerint.


A Tormamártás elkészítési módja:
Az olajon kicsit átkevergetem a lisztet, nem szabad pirulnia, aztán felöntöm a levessel (nem szükséges egyszerre, ahogy majd az állaga kívánja!) felfőzöm, ha sűrű lehet még a levesből tenni, ha a liszt megfőtt beletenni a tejfölt és a tormát, ezekkel már nem kell főzni, épp csak átforrósítani, azután ízesíteni a sóval, borssal, pici cukorral, ha nem elég savanykás az ecetes tormától pici citromlét is lehet beletenni! Ízlés szerinti sűrű legyen a mártás.

Az arány nem szentírás, lehet változtatni, ki hogyan szereti!
Kérem jelezni, ha hibát vétettem :)
Sok sikert az elkészítéséhez, és jó étvágyat kívánok!


Kategória: Saláták, öntetek receptjei


A tormamártás elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook