Kossuth kifli recept

A Kossuth kifli hozzávalói:
Tésztához:
25 dkg. Vaj
25 dkg. Cukor
1 db. Tojás egész
3 db. Tojás sárgája
1 db. Citrom leve
25 dkg. Rétesliszt

Tetejére:
Cukros tört dió vagy mandula


A Kossuth kifli elkészítési módja:
A lágy vajat a cukorral, tojással és sárgájával és a citromlével habosra keverjük. További keverés közben lassanként beleszórjuk a lisztet. Zsírozott-lisztezett tepsibe simítjuk, megszórjuk a durvára tört cukros dióval és közepes tűznél megsütjük. Amikor kihűlt pogácsaszaggatóval holdakat vágunk ki a megsült tésztából.

Ízlés szerint porcukorral meghinthetjük a tetejét.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A kossuth kifli elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook