Kossuth kifli recept
A Kossuth kifli hozzávalói:Tésztához:
25 dkg. Vaj
25 dkg. Cukor
1 db. Tojás egész
3 db. Tojás sárgája
1 db. Citrom leve
25 dkg. Rétesliszt
Tetejére:
Cukros tört dió vagy mandula
A Kossuth kifli elkészítési módja:
A lágy vajat a cukorral, tojással és sárgájával és a citromlével habosra keverjük. További keverés közben lassanként beleszórjuk a lisztet. Zsírozott-lisztezett tepsibe simítjuk, megszórjuk a durvára tört cukros dióval és közepes tűznél megsütjük. Amikor kihűlt pogácsaszaggatóval holdakat vágunk ki a megsült tésztából.
Ízlés szerint porcukorral meghinthetjük a tetejét.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: 2104cc91e8, 2009. dec. 16. 11:43
A kossuth kifli elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.