Tiramisu Túróval (tojás nélkül) recept





10 személyre:
- 2 dl tejszín
- 2 tasak vaníliás cukor
- 25 dkg mascarpone
- 10 dkg cukor
- 25 dkg túró
- 20 dkg babapiskóta (kb. 35 db)
- 2,5 dl hideg presszókávé
- 1,25 dl kávélikőr vagy tiramisu likőr
- kakaópor a megszóráshoz
A Tiramisu Túróval (tojás nélkül) elkészítési módja:
A tejszínt a vaníliás cukorral kemény habbá verjük. A cukrot a túróval és mascarpónéval simára keverjük, és beleforgatjuk a tejszínhabot. Egy nagy szögletes tálba kirakunk egy réteg babapiskótát ( a fele mennyiséget felhasználva). A hideg kávét és a likőrt összekeverjük és a felét kanállal a babapiskótára locsoljuk. A mascarponés krém felét elsimítjuk az átitatott babapiskótán. A többi babapiskótát kissé a krémbe nyomjuk, és a maradék kávé-likőr keveréket rálocsoljuk. A krém másik felét is a formába kenjük, a tetejét elsimítjuk. Lefedve hűtőbe tesszük, a legjobb ha egy éjszakára, de legalább 3 órára. Tálalás előtt bőségesen meghintjük kakaóporral.
A recept valójában 10 főre van, de én 10 főre a dupla mennyiséget csinálom mindenből mert annyira finom, hogy kb. fél óra alatt felfaljuk az egészet :) A gyerekek a túró miatt nagyon szeretik.
Az a legjobb ha 1 éjszakát áll a hűtőben mert akkor nagyon jól "összeérnek" az ízek.
Jó étvágyat!
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: baloghany, 2009. dec. 16. 00:22
A tiramisu túróval (tojás nélkül) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.