Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Hamis mézeskalács recept

Hamis mézeskalács recept

A Hamis mézeskalács hozzávalói:
25 dkg + 25 dkg kristálycukor
0,5 l tej
1 kg liszt
2 dkg szalakáli
2 tojás sárgája
15 dkg zsír
őrölt szegfűszeg, fahéj


A Hamis mézeskalács elkészítési módja:
A lisztet, 25 dkg cukrot, szalakálit, zsírt, 2 tojás sárgáját összedolgozzuk. A másik 25 dkg cukrot karamellizáljuk, felengedjük a tejjel, felmelegítjük. Hozzáadjuk a lisztes keverékhez, összegyúrjuk. Vékonyra nyújtva, különböző formákra kiszúrva sütjük.

Vékonyra kell nyújtani, sütés közben megnő.
Sütés után azonnal finom, puha állagú.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A hamis mézeskalács elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook