Hamis mézeskalács recept
A Hamis mézeskalács hozzávalói:25 dkg + 25 dkg kristálycukor
0,5 l tej
1 kg liszt
2 dkg szalakáli
2 tojás sárgája
15 dkg zsír
őrölt szegfűszeg, fahéj
A Hamis mézeskalács elkészítési módja:
A lisztet, 25 dkg cukrot, szalakálit, zsírt, 2 tojás sárgáját összedolgozzuk. A másik 25 dkg cukrot karamellizáljuk, felengedjük a tejjel, felmelegítjük. Hozzáadjuk a lisztes keverékhez, összegyúrjuk. Vékonyra nyújtva, különböző formákra kiszúrva sütjük.
Vékonyra kell nyújtani, sütés közben megnő.
Sütés után azonnal finom, puha állagú.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: mmacus, 2009. dec. 15. 11:47
A hamis mézeskalács elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.