Császárszalonnás csirkemell recept
A Császárszalonnás csirkemell hozzávalói:1 kg csirkemell filé
1 evőkanál margarin,
só, fehérbors
2-3 alma
20 dkg füstölt sajt vékonyan felszeletelve
1 kis poharas tejföl
10 dkg császárszalonna apróra felkockázva
A Császárszalonnás csirkemell elkészítési módja:
A csirkemellfilét leöblítjük, befűszerezzük, és a margarinnal kikent tepsibe lerakjuk. Ráreszeljük az almát, rátesszük a füstölt sajt szeleteket. Megkenjük tejföllel, rászórjuk a szalonnakockákat. Fólia alatt sütjük, amíg a hús megpuhul, majd fólia nélkül megpirítjuk. Az egyik főzőm műsorban készítették, nekem nagyon tetszik a recept, hétvégén ki fogom próbálni, de én nem reszelni, hanem vékonyan rászeletelni fogom az almát.
Burgonyapüré, vagy párolt rizs illik hozzá.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: mmacus, 2009. szept. 30. 10:46
A császárszalonnás csirkemell elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.