Erdélyi szász mézes tészta recept


1 kg liszt
1/2 kg cukor
6 tojás
2 csapott kiskanál szódabikarbóna
25 dkg margarin
5 evőkanál meleg méz
2 kiskanál fahéj
Az Erdélyi szász mézes tészta elkészítési módja:
A felmelegített mézhez hozzákeverjük a margarint, a fahéjat, a cukrot. Ha kicsit kihűlt, hozzáadjuk a 6 tojást, a szódabikarbónát, és a lisztet. Fél órát hideg helyen pihentetjük, majd kinyújtjuk és kiszaggatjuk. Tetejét tojásfehérjével megkenjük, Mérsékelt tűzön készre sütjük.
Rögtön puha lesz.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: bambuc, 2009. dec. 15. 20:50
Az erdélyi szász mézes tészta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.