Pászka torta recept


Tésztájához: 8 db tojás, 25 dkg cukor, 25 dkg mogyoró, 1 db pászkalap, fehér bor, 8 dkg cukrozott narancshéj
Csokoládékrém: 20 dkg étcsoki, 20 dkg vaj, 4 tojás sárgája, 20 dkg cukor, 2 tasak vaníliacukor, egy kevés sűrűre főzött feketekávé
A Pászka torta elkészítési módja:
A pászkát nagyobb darabokra törjük, beáztatjuk borba és ha megpuhult, kicsavarjuk. A tojások sárgáját habosra kavarjuk cukorral, hozzáadjuk a sütőben megpirított, héjától ledörzsölt, darált mogyorót, az áztatott pászkát, apróra vagdalt narancshéjat, végül a keményre vert habot. Vajjal kikent, liszttel meghintett formában sütjük, és ha kihűlt, megtöltjük és bevonjuk csokoládékrémmel.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: bambuc, 2009. okt. 23. 17:23
A pászka torta elkészítési módja és hozzávalói.