Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Almás pite (nagy tepsihez) recept

Almás pite (nagy tepsihez) recept

Elkészítési idő 60 perc

Az Almás pite (nagy tepsihez) hozzávalói:
60 dkg liszt
1 margarin v. 25 dkg zsír
2 tojás
1 sütöpor
23 dkg kristálycukor
1 csipet só
Töltelékhez:
kb. 20 db közepes nagyságú alma
20-25 dkg cukor
fahéj


Az Almás pite (nagy tepsihez) elkészítési módja:
A lisztet a margarint a tojást a cukrot a sütöport és a sót összegyúrom. A tésztának olyannak kell lenni, hogy jól nyújtható legyen. Kétfelé vesszük a tésztát, az egyik felét kinyújtjuk és a tepsibe tesszük. Ezután a reszelt és ízesített almával megtöltjük, majd a tészta másik felét is kinyújtjuk és ezzel beborítjuk. Mielött betesszük a sütöbe, megszórjuk egy kis cukorral vagy vaníliáscukorral és villával a tetejét megszurkáljuk. 180-200 fokos sütöben kb. 30 perc alatt sül meg.

A recept nagy tepsihez van, én gáztepsiben szoktam sütni.
Nem édes és nagyon finom.
Nagyon régi recept. :-)


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


Az almás pite (nagy tepsihez) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook