Edit csodapalacsintája recept
Az Edit csodapalacsintája hozzávalói:20db előzetesen kisütött palacsinta,
1csg babapiskóta,
1 vaníliás,1 csokis,1 puncspuding por,
lefőzött fekete kávé,
4 dl tej,
rum,
kakaópor a palacsinta töltéséhez,
porcukor,
vaníliás cukor,
1 ü meggybefőtt,
egy kis őrölt fahéj.
Az Edit csodapalacsintája elkészítési módja:
Egy kapcsos tortaformát kibélelünk zsírpapírral. A babapiskótát/kb14db/belemártogatjuk a kávé, tej, rum keverékébe/kb3dl együtt/ és szorosan a tortaforma aljába tesszük. Felfőzzük 4dl tejjel,2ek.cukorral a vanília pudingot és forrón a babapiskótára öntjük és elsimítjuk rajta. A palacsintákat betöltjük cukrozott kakaóval, szorosan feltekerjük, két végét levágjuk és ezután a csigaalak következik a tortaforma alakját felvéve kívülről a torta közepe felé haladva a feltekert palacsintákat szorosan egymásután fektetve beborítjuk a vaníliapudingos felületet. Ezt a felületet csoki pudinggal fedjük be. Kirakjuk meggyel és a meggy levéből felfőzzük a puncspudingot és a meggyes réteg tetejére forrón ráöntjük, simítjuk. Kihűtjük, utána a hűtőbe tesszük megdermedni kb. 6 óra hosszra.
Az idő lejárta után a kapcsos részt eltávolítjuk és az édesszájúak nagy örömére megvághatjuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Filona9, 2010. dec. 18. 21:06
Az edit csodapalacsintája elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.