Fiti féle majonézes cékla recept
A Fiti féle majonézes cékla hozzávalói:500 gr. Céklagumó főzve, ízesítve (egyben, amit reszelni lehet)
100 gr. Tejföl
50 gr. Majonéz
30 gr. Torma (üveges, ecetes, reszelt)
Só
A Fiti féle majonézes cékla elkészítési módja:
Az ecetes cukros léből kiemelt, leszárított céklát (almareszelőn) lereszelem és a korábban összekevert tartármártással elvegyítem. Azonnal lehet fogyasztani, de jobb, ha áll egy éjszakát.
A céklát (bébicéklaként kapható) Én a piacon készen, (ízesítve) egészben veszem savanyúságot áruló standon!
Biztosan el lehet készíteni szeletelt céklából is, de szerintem azt körülményesebb vékonyka csíkokra vágni.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: 2104cc91e8, 2010. szept. 30. 20:49
A fiti féle majonézes cékla elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.