Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Almás lepény - gyors recept

Almás lepény - gyors recept

Az Almás lepény - gyors hozzávalói:
TÉSZTA:
4 tojás
2 csésze cukor
1 csésze olaj
2 joghurt - tejföl is jó.
2.5 csésze liszt
1 cs. sütőpor

TÖLTELÉK:
I kg alma,tisztítva, reszelve
15 dkg cukor (ízlés szerint)
fahéj,ízlés szerint


Az Almás lepény - gyors elkészítési módja:
A tészta hozzávalóit alaposan kikeverjük. Felét egy kikent, lisztezett,nagy gáztepsibe öntjük, ráterítjük a reszelt almás tölteléket, a massza másik felét ráegyengetjük. Aranybarnára sütjük, előmelegített sütőben, kb. 180 °C-on. Meggyel is készíthető,akkor a massza tetejét megszórjuk meggyel,erre jöhet szeletelt mandula, vagy durvára darált dió.Vaníliás porcukorral szórni.

Nagyon gyors süti,vendégváró!


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


Az almás lepény - gyors elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook