Almás lepény - gyors recept
Az Almás lepény - gyors hozzávalói:TÉSZTA:
4 tojás
2 csésze cukor
1 csésze olaj
2 joghurt - tejföl is jó.
2.5 csésze liszt
1 cs. sütőpor
TÖLTELÉK:
I kg alma,tisztítva, reszelve
15 dkg cukor (ízlés szerint)
fahéj,ízlés szerint
Az Almás lepény - gyors elkészítési módja:
A tészta hozzávalóit alaposan kikeverjük. Felét egy kikent, lisztezett,nagy gáztepsibe öntjük, ráterítjük a reszelt almás tölteléket, a massza másik felét ráegyengetjük. Aranybarnára sütjük, előmelegített sütőben, kb. 180 °C-on. Meggyel is készíthető,akkor a massza tetejét megszórjuk meggyel,erre jöhet szeletelt mandula, vagy durvára darált dió.Vaníliás porcukorral szórni.
Nagyon gyors süti,vendégváró!
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: 988c5dc163, 2011. júl. 14. 08:45
Az almás lepény - gyors elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.